Sammansättningen i Nutrolin® SPORT-näringsoljan förändras. Produkten har nu fyra centrala näringsämnen som verksamma ämnen mot tidigare tre. Näringsoljans verkningsmekanism är densamma som tidigare.
Vi satte igång produktreformen då tillståndet för att använda astaxantin som tillsats i djurfoder var på väg att gå ut. Tillståndet kommer att gå ut eftersom tillverkarna av naturlig astaxantin inte har ansökt om fortsättning. Detta betyder inte att astaxantin inte skulle vara tryggt att ge djur.
Omega-3-fettsyror + antioxidanter
Den centrala effekten av Nutrolin® SPORT-näringsoljan har alltid grundat sig på fiskoljans omega-3-fettsyror vars höga halt behålls oförändrad i produkten. Fiskolja förbättrar musklernas förmåga att återhämta sig efter fysisk aktivitet genom att dämpa den oxidativa stress som uppstår vid påfrestning. Muskelsmärtan minskar och hunden orkar bättre vid upprepade prestationer. Fiskoljans fettsyror förbättrar även humöret, reaktionstiden och hjärnans funktioner.
Den andra delen av Nutrolin® SPORT-näringsoljan effekt kommer från antioxidanter. Tidigare fanns det två antioxidanter i SPORT: naturlig E-vitamin och astaxantin. Halten E-vitamin hålls på samma nivå i den nya sammansättningen, men istället för astaxantin ingår det två nya antioxidanter i näringsoljan: betakaroten och ubikinon.
Nutrolin® SPORT
Ingredienser
- Fiskolja, EPA + DHA 2000 mg/ 10 ml
- Ubikinon Q10 20 mg/10 ml
Naturliga tillsatser i vegetabilisk olja:
- E-vitamin 100 mg/10 ml
- Betakaroten 6 mg/10 ml
- Tokoferolextrakt
- Rosmarinextrakt
Betakaroten och ubikinon
Betakaroten är förutom ett förstadium till A-vitamin även en effektiv antioxidant. Betakaroten är i stort sett en liknande molekyl som astaxantin. Till färgen är betakaroten mer orange än röd vilket gör att färgen på Nutrolin® SPORT-oljan ljusnar.
Ubikinon är ett viktigt näringsämne som antioxidant, men även i energiproduktionen. De av hundens organ som har stort energibehov (hjärtat, levern, njurarna och musklerna) innehåller mest ubikinon. Ubikinon producerar energi till dessa organ.
Då en produkt innehåller flera olika antioxidanter med olika effekter så har de en stark samverkande effekt.